2012. január 23., hétfő

Tulipános hangulatban

Egy új dupla vatelinnel steppelt, hátulján két zsebbel, cipzáras táska. Csak sajnos kisebb lett, mint szerettem volna... :(


2012. január 22., vasárnap

Szív gombból

Pár napja a Fabtextil facebook oldalán láttam egy ilyen szívecskét, amit Bardócz Évi készített. Teljesen odáig voltam érte, így természetesen nekem is kellett egy itthonra. Szereztem egy csomó gombot, vastagabb és vékonyabb drótot, majd a majdnemférjem hajlított nekem egy szívecskét és már fűzhettem is a gombokat. Könnyű elkészíteni, fillérekből ráadásul és nagyon mutatós is. :)


2012. január 15., vasárnap

Az első Tilda angyalom

Tegnap este megvarrtam az első Tilda angyalomat. Úgy örülök neki, mint egy kis gyerek. :) Nagyon jó volt elkészíteni és egy kicsit sajnáltam is, hogy elkészült, mert már nem babrálhattam vele... Nah majd a következővel. 
A szabásmintáját a picasaweb-en találtam, mert a két könyvben, amiket vettem, csak nagyobb angyalok vannak, én viszont őt a falra szeretném felakasztani és az ennél nagyobb méret nem lett volna jó, szerintem. A bejáratunknál fogja köszönteni a hazaérkeztünket és majd fogadja a vendégeinket. :)

A karját nem sikerült szépen felvarrnom, ezért olyan ruhát varrtam neki, ami eltakarja a karillesztést. Szeretjük az étkezőben és a konyhában a piros kiegészítőket, így piros mintás ruhát és szívecskét kapott. A kedvencem a muffinos miltonkapocs a szívecskéjén. 

Én elégedett vagyok az első angyalommal, remélem nektek is tetszik.







2012. január 10., kedd

A naptár új ruhája

Minden évben imádok új naptárat venni, valami szépet, színeset. Idén olyan naptáram van, amilyen borítójú már volt egyik évben. Tetszik, tetszik, de a Tilda jobban. Ma este varrtam neki egy új ruhát. Szerintem jó lett. :)


2012. január 9., hétfő

Segítsünk együtt

Egy Magyarnándorban élő beteg kislánynak segít most az Életvarázs. A héten, sok más tárggyal együtt, az én egyik táskámra is lehet licitálni. Az Életvarázs szóra kattintva a Facebook Életvarázs oldalára jutsz. Előbb "Tetszikeld" az oldalt, majd utána tudsz licitet kezdeni.

A kikiáltási ára 1500,- Ft. Köszönjük, ha segítesz! :)

2012. január 8., vasárnap

Utolért

Menthetetlenül utolért a Tilda-láz. Azt gondoltam, hogy ez majd elkerül engem, mert eddig nem különösebben érdekelt ez a dolog, de voltam én már így mással is... Szóval egy ideje szemezgettem már az Aréna2000 Kiadó könyveivel, majd karácsonykor megrendeltem két Tilda könyvet. Ajánlom mindenkinek, mert tök olcsón jutottam ezekhez a könyvekhez. 
A héten érkeztek meg és azóta folyton nézegetem őket és odaáig vagyok meg vissza. :) Rendeltem már néhány alapanyagot a varráshoz a Fabtextiltől és alig várom, hogy megérkezzenek. A héten már biztos lesz valami mutatnivalóm is. Tildás is és táska is, ígérem. :)

Hogy mindig van valami új dolog, amiért lelkesedek, ez már nem is meglepő. :)


2012. január 3., kedd

Táska nekem

Méghozzá Matrojskás, bezony ám. :)

Már régóta szemezgetek az úgynevezett messenger bag-ekkel. Tetszik a forma minden szempontból. Számos blogról lehet hozzá szabásmintát letölteni, bár nem nagy ördöngösség megvarrni. Nem csináltam hozzá szabásmintát, mert egyrészt nem szeretek szabásmintákkal bajlódni, másrészt meg lusta voltam, mert azzal csomó idő elmegy és én minél előbb készen akartam lenni vele. Így a mérce a Nemzeti parkjaink című könyv volt.... Körberajzoltam és már szabtam is.  :)

Kicsi praktikus táska ő, kb. 25 cm magas és 20 cm széles. 
Közbélés és dupla vatelin is van benne, ettől szuper a tartása és steppeltem is, amitől meg még inkább. Varrtam rá kívülre, de a lehajtható fedél alá, egy zsebet a bérletemnek. Belül egy mobiltartó zsebe van és egy kulcstartója. Azért mert soha, de soha nem találom reggelenként a suli kulcsát a táskámban. A kulcstartó szövött matrojska babás szalagból van, ugyanez a szalag díszíti a bérlettartó zsebet is. A bélés piros színű. Sajnos a belsejéről és a fedél alatti részről nem sikerült normális fotót csinálnom, de majd holnap megmutatom.

Szóval most vele nyomulok. Kedvelem. Csak egy baja van, vennem kell hozzá egy piros sálat... :)